omgeving

Het dorp Kalenberg ligt middenin natuurgebied de Weerribben. Door de vroegere veenwinning is hier een bijzonder landschap ontstaan van water, riet en trilveen.
Ons huis ligt in het deel van het dorp waar auto’s nog kunnen komen, deze weg is doodlopend. In Kalenberg zelf zijn geen winkels, wel een paar restaurants en natuurlijk een aantal kano, fluisterboot- en fietsverhuurbedrijven. De omgeving is fantastisch om te kanoën, te wandelen en te fietsen.
In de buurt ligt het bekende Giethoorn, maar ook bijvoorbeeld het relatief onbekende natuurgebied de Rottige Meenthe en het prachtige dorpje Dwarsgracht, met het fietspontje naar Jonen.
In het dorp vindt u het laarzenpad met het pontje waarmee je jezelf naar de overkant kunt trekken. Zwemmen kan in de vaart die aan het huis grenst, maar ook in zwemplas De Put, op een kwartiertje lopen van het huis.
In de rietlanden zijn regelmatig reeën te zien en zeldzame libellen vliegen op en om het water. Het bezoekerscentrum in Ossenzijl heeft veel informatie over het ontstaan van het natuurgebied en huidige natuur.

neem ook een kijkje op Kalenberg.nu